اصول طراحی اتاق نوزاد | بلاگ

اصول طراحی اتاق نوزاد

ساخت وبلاگ
اصول طراحی اتاق نوزاد

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد

یکی از مهم ترین عواملی که در طراحی اتاق نوزاد بایستی در نظر گرفته شد ، ایجاد فضایی آرام و راحت است. برای این کار قوانین ساده اما تاثیر گذاری وجود دارد که با توجه به آن ها می توان اتاق مناسبی برای کودکان طراحی نمود. طراحی اتاق نوزاد می‌ تواند تاثیر بسزایی در رشد جسمی و ذهنی کودک دارد. به همین علت طراحی اتاق نوزاد بسیار حائز اهمیت است و در صورت لزوم نیز بایستی توسط طراحان داخلی صورت گیرد. به یاد داشته باشید که فرزند شما سال ها از این فضا استفاده خواهد کرد. کودکان مدام در حال رشد هستند ، به همین دلیل بایستی طراحی اتاق به گونه ایی صورت گیرد که استفاده از آن تا سال ها برای فرزند شما امکان پذیر باشد. در ادامه این مطلب با اصول طراحی اتاق نوزاد آشنا خواهید شد.

اصول طراحی اتاق نوزاد

1- استفاده از آثار هنری در اتاق نوزاد : 

برای رشد و تقویت شخصیت کودکان بایستی به حافظه بصری آن ها توجه شود و آن را تقویت کرد. زیرا در حقیقت علایق هنری کودکان در سنین کودکی پرورش و تقویت می یابد. به همین علت شما باید در زمان نوزادی فرزند خود ، در اتاق او تابلو ها و آثار هنری متناسب با سن او را بر روی شلف های دیواری قرار دهید. این کار تاثیر بسزایی در رشد شخصیت نوزاد دارد.

اصول طراحی اتاق نوزاد

2- تقویت نور روز موجود در اتاق نوزاد : 

وجود نور طبیعی روز موجب ایجاد فضایی مثبت در اتاق نوزاد می شود. به همین علت نباید هیچ چیزی از ورود نور به داخل اتاق جلوگیری کند. به یاد داشته باشید ، نور طبیعی روز را بایستی با استفاده از سیستم روشنایی ملایم و زرد رنگ تقویت کنید. برای انجام این کار تنها کافیست یک آباژور و یا یک چراغ دیواری را در نزدیکی تخت خواب کودک قرار دهید.

اصول طراحی اتاق نوزاد

3- استفاده بهینه از حداکثر فضای موجود در اتاق : 

در صورتی که اتاق نوزاد شما کوچک است بهتر است که به بهترین شکل ممکن از تمام فضای موجود در اتاق بهره ببرید. به این نکته توجه داشته باشید که دیوار ها بهترین سطوح برای استفاده بهینه از فضا محسوب می شوند. به همین علت ، می توان با نصب قفسه و شلف دیواری فضایی را برای نگهداری لوازم کودک ایجاد نمود. این شیوه یکی از ایده آل تربن راه ها برای استفاده بهینه از فضا می باشد.

اصول طراحی اتاق نوزاد

4- استفاده از سطوح نرم و ملایم : 

رشد سالم کودک نیازمند فضایی گرم و صمیمی است بنابراین بایستی در دکوراسیون از مصالحی با بافت های نرم و لطیف استفاده شود. برای ایجاد یک فضای گرم ، غنی و دوست داشتنی باید از مصالح طبیعی مانند چوب و حصیر و سطوح نرم مانند فرش ، پاف و کوسن های خز دار استفاده نمود.

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد

5- باید تمامی لوازم موجود در اتاق مناسب سلامتی نوزاد باشد : 

هر آن چه که در دکوراسیون اتاق نوزاد مورد استفاده قرار می گیرد بایستی مناسب سلامتی او باشد. مخصوصا رنگ و کفپوشی که در اتاق نوزاد استفاده می شود. به همین علت بایستی از مواد آنتی باکتریال، ضد گرد و خاک و آنتی آلرژی برای کفپوش استفاده نمود. به عنوان مثال ، کفپوش وینیل به علت عایق صدا ، مقاومت بالا و سهولت در پاکیزگی جایگزین مناسبی برای چوب طبیعی می باشد. هم چنین فرش اتاق کودک نیز باید دارای همین ویژگی ها باشد. علاوه بر آن برای رنگ دیوار های اتاق نیز بایستی از مواد ضد آلرژی و مناسب کودکان با سموم و مواد شیمایی کم تر استفاده شود.

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد


حتما ببینید : طراحی آپارتمان 32 متری با اتاق خوابی پنهان پشت دیوار کشویی


6- استفاده از شلف های تزیینی : 

سیستم های قفسه بندی باز به منظور سهولت در دسترسی لوازم کودک بسیار کارآمد هستند. به همین علت از شلف های دیوار در نقاط معینی از اتاق و در ارتفاع معلوم بهره ببرید. و لوازم مورد نیاز فرزند خود را در داخل آن قرار دهید. حتی می توان این طبقات را در سرتاسر دیوار های اتاق امتداد داد. این شلف ها علاوه بر ایجاد فضایی کاربردی ، ظاهری زیبا به اتاق نوزاد می بخشند.

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد

7- راحتی خود را در فضای اتاق نوزاد در نظر بگیرید : 

استفاده از یک مبل تک نفره برای شیر دادن به نوزاد و یا نشستن بر روی آن و یا حتی برای دراز کشیدن انتخاب بسیار ایده آلی می باشد. در صورت علاقمندی به بافت های طبیعی می توان این صندلی ها را به شکل حصیری ، یا چوبی و یا پوشیده شده از روکش کتان انتخاب نمود. این متریال های طبیعی برای سلامت کودک نیز مفید خواهند بود. هم چنین افزودن چند کوسن و بالشتک مخملی موجب ایجاد فضایی نرم تر و راحت تر خواهد شد.

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد

8- ایجاد یک فضای مناسب برای قرار دادن هدیه ها :

به هنگام تولد فرزند ، هدیه هایی از جانب اقوام ، دوستان و آشنایان دریافت می کنید. به همین علت بایستی یک فضای مناسب را قرار دادن این هدیه ها در نظر بگیرید. و بدین ترتیب علاوه بر دسترسی راحت به آن ها ، در صورت نیاز آن ها را تغییر داده و هر کدام را در جای مناسب خود قرار دهید. شاید این کار در ابتدا کمی بی ‌اهمیت به نظر برسد، اما مطمئن باشید زمانی که صاحب فرزند شوید ، وجود چنین فضایی بسیار کارآمد خواهد بود.

نکات اساسی در دکوراسیون اتاق نوزاد

9- فضای ذخیره سازی دکوراتیو : 

داشتن اتاقی منظم و مرتب نیازمند فضای کافی برای ذخیره سازی اشیا است. اما برای این کار به جای استفاده از کمد های یکپارچه و بلند ، بایستی از محصولات و مدل های ساده‌ تر و مدولار استفاده نمود و ظاهر دکوراتیو تری را به اتاق نوزاد خود ببخشید. به عنوان مثال ، قفسه های باز، سبد های رنگی و جعبه های چرخدار ، از نظر بصری جلوه زیبایی به اتاق می بخشند و از نظر کاربردی نیز بسیار کارآمد خواهند بود.

دکوراسیون اتاق نوزاد

10- انتخاب رنگ مناسب برای اتاق نوزاد : 

رنگ های ساده و آرامش بخش علاوه بر رنگ های زنده و پویا در طراحی اتاق نوزاد کاربرد بسیاری دارند. و مناسب برای این فضا هستند. به همین علت به غیر از رنگ های آبی و صورتی که معمولا در اتاق نوزادان دختر و پسر مورد استفاده قرار می گیرند ، می توان از رنگ های بژ، پاستلی و خاکی نیز استفاده نمود. اما به یاد داشته باشید ، که استفاده از هر یک از این رنگ ها نیازمند پس زمینه سفید رنگ است. زیرا انتخاب رنگ سفید برای زمینه ، تاثیر بسزایی در ایجاد فضای راحت و آرام خواهد داشت.

دکوراسیون اتاق نوزاد


این مطلب را هم ببینید :

آموزش رندرینگ در کی شات – دانلود رایگان آموزش حرفه‌ای شدن رندرینگ


دنیای معماری...
ما را در سایت دنیای معماری دنبال می کنید

نویسنده : ابراهیم محمدی بازدید : 370 تاريخ : سه شنبه 28 خرداد 1398 ساعت: 22:18