بیوگرافی کنزو تانگه | بلاگ

بیوگرافی کنزو تانگه

ساخت وبلاگ
بیوگرافی کنزو تانگه

بیوگرافی کنزو تانگه


زندگی نامه و معرفی آثار معماری کنزو تانگه – Kenzo Tange

کنزو تانگه معمار برجسته ژاپنی در تاریخ 4 سپتامبر 1913 در اوزاکا چشم به جهان گشود. تأثیر آثار لوکوربوزیه (Le Corbusier) باعث به وجود آمدن تجسّم در او شد. می‌توان گفت معمار شدن بسیار فراتر از رؤیاهای بی‌قرار او به‌عنوان یک پسر بود اما سرانجام همین اثرات یادشده باعث شد در سال 1935 خود را به‌عنوان دانشجوی معماری در دانشکده معماری دانشگاه توکیو ببیند. سپس موسسه‌ای با عنوان “کنزو تانگه آرتک ” که بعدها “کنزو تانگه آسوشیتس ” نام گرفت را در سال ۱۹۶۱ تأسیس نمود. تدریس در دانشگاه و رشته مهندسی شهرسازی را نیز تا زمان بازنشستگی یعنی سال 1974 ادامه داد.

افرادی مثل “فومی هی کو ما کی ” (Fumihiko Maki)، “کوجی کامی یا ” (Koji Kamiya)، “آراتا ای سوزاکی ” (Arata Isozaki)، “کی شو کوروکاوا ” (Kisho Kurakawa) و “تانه او اوکی ” (Taneo Oki) از دانشجویان وی بودند. در سال ۱۹۵۹ رساله ی دکترای خود را با عنوان “ساختار شهرهای بزرگ با توجه به‌اندازه و موقعیت آن‌ها ” انتخاب کرد. در سال ۱۹۶۰ به‌وسیله‌ی طرح جامعی که برای شهر توکیو ارائه نمود که پاسخ منطقی گروه “تانگه ” به مشکلات این شهر بود و طبیعتی فکر شده را برای شهر قائل شد که اجازه‌ی رشد و تغییرات را به شهر می‌داد.

بیوگرافی کنزو تانگه

به دلیل اینکه طرح جامع توکیوی تانگه منحصربه‌فرد و بسیار بدیع بود توانست توجّه‌های بسیاری را به سمت خویش معطوف سازد چون ایده‌ی جدید وی شامل گسترش شهر از کناره‌های ساحلی به‌وسیله‌ی پل، خرابه مصنوعی، پارکینگ‌های شناور و “کلان ساختارها ” بود. به‌زودی برای ارائه‌ی طرح‌های جامع شهرسازی دیگر در سال ۱۹۶۷ برای استان فی‌یرا (Fiera) بولونیا (Bologna) در ایتالیا همچنین برای شهر جدیدی با جمعیت ۶۰۰۰۰ نفر در کاتانیا (Catania) ایتالیا به وی مراجعه شد. فعالیت‌های زیادی که در ایتالیا انجام داد باعث شد که طراحی دفتر مرکزی ژاپنی Olivetti به او سپرده شود.


حتما ببینید: بیوگرافی لویی سالیوان


تانگه در آمریکا فقط یک پروژه کامل شده را به خود اختصاص داده و آن قسمت الحاقی موزه هنر “مینیاپولیس ” (Minneapolis) است. این موزه در چند قسمت طراحی و ساخته‌شده است و قسمت اصلی این موزه در سال ۱۹۱۱ در قالب سبک نئوکلاسیک طراحی شد. بعضی از بناهای اصلی و بزرگ که تانگه در سنگاپور طراحی کرده است شامل مرکز مخابرات و موسسه فنّاوری (Nanyang)، The Overseas، Union Bank ساختمان GB است.

در توکیو نیز طراحی هتل Akaska Prince به حدی شهرت یافت که به نمادی از این شهر تبدیل‌شده است. وی تِم کلی که در تمام پروژه‌هایش دیده می‌شود را این‌گونه در قالب کلمات بیان می‌کند: معماری باید ویژگی‌هایی داشته باشد که قلب انسان آن را طلب کند؛ اما فرم‌های ساده، فضاها و نماها، هم چنان باید منطقی باشند. امروزه کار خلاق با دو عامل هم‌زمان فن‌آوری و انسانیت گره‌خورده است. سنّت نقش یک کاتالیزور را دارد که یک فرایند شیمیایی را سرعت بخشیده و جلو می‌اندازد ولی اثری از آن در پایان آزمایش تشخیص داده نمی‌شود. سنّت، می‌تواند در خلق آثار معماری نقش داشته باشد ولی به‌تنهایی دیگر نمی‌تواند خلّاق باشد ”. کنزو تانگه در تاریخ 22 مارس 2005 یعنی در سن 91 سالگی چشم از جهان برگشود و یکی از معماران برجسته قرن بیستم از دنیای معماری از دست رفت.


حتما ببینید: بیوگرافی مایکل گریوز


استادیوم المپیک توکیو را در سال ۱۹۶۴ طراحی و اجرا کرد. همچنین کار ساخت مرکز رادیویی و تلویزیونی را در سال ۱۹۶۷ تمام کرد. ساختمان مرکزی شهر توکیو را نیز در سال ۱۹۹۱ ساخت؛ بنابراین می‌توان گفت کنزو تانگه نقش شگرفی را در پیشرفت و توسعه ژاپن ایفا کرد. تانگه «هتل تهران» را نیز طراحی کرده بود که قرار بود در تقاطع بلوار کشاورز و خیابان حجاب کنونی (روبروی وزارت کشاورزی و پایین‌تر از دبیرستان هشترودی) بنا شود که به دلیل انقلاب ۱۳۵۷ ساخت آن به پایان نرسید و نیمه‌کاره ماند.

برخی از آثار  کنزو تانگه :

  • موزه یادبود صلح هیروشیما
  • ورزشگاه بین‌المللی Yoyogi
  • کلیسای سنت مری
  • هتل گراند پرنس آکاساکا 1982

ورزشگاه بین‌المللی Yoyogi

ورزشگاه بین‌المللی Yoyogi

طراحی ورزشگاه بین‌المللی Yoyogi

کلیسای سنت مری

موزه یادبود صلح هیروشیما

موزه یادبود صلح هیروشیما

گرداوری و ترجمه: مرجع دانلود معماری


این مطلب را هم ببینید: طراحی کافه اسپریس


موضوعات :


بیوگرافی معماران , معماری

برچسب‌ها :


آثار کنزو تانگه , آثار معماران معروف , اسامی معماران خارجی , بیوگرافی Kenzo Tange , بیوگرافی معماران , بیوگرافی معماران خارجی , بیوگرافی معماران معروف , زندگی نامه معماران , معمار , معماران معروف خارجی

دنیای معماریبیوگرافی,...
ما را در سایت دنیای معماری دنبال می کنید

نویسنده : ابراهیم محمدی بازدید : 391 تاريخ : دوشنبه 22 آبان 1396 ساعت: 13:27